ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το Ιατρείο Μνήμης είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προάγει την ευαισθητοποίηση της κοινότητας όσον αφορά τις διαταραχές μνήμης, την έγκαιρη εντόπιση των γνωστικών ελλειμμάτων, καθώς και την παρέμβαση- γνωστική ενδυνάμωση.

Η παροχή πολύπλευρων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών επιτυγχάνεται με τη στενή διασύνδεση του Ιατρείου Μνήμης με επιστημονικούς, υγειονομικούς και κοινοτικούς φορείς υγείας και συγκεκριμένα με την ενημέρωση γενικών και οικογενειακών γιατρών, αγροτικών γιατρών και Κέντρων Υγείας προκειμένου να γίνεται παραπομπή στο Ιατρείο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι βασικές υπηρεσίες του Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών είναι:

  • Κλινική Εξέταση
  • Νευροψυχολογική Αξιολόγηση
  • Διάγνωση Διαταραχών Μνήμης και λοιπών Νοητικών Λειτουργιών
  • Προγράμματα Ενδυνάμωσης Νοητικών Λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, συγκέντρωσης,εκτελεστικών λειτουργιών, κ.α.)
  • Φαρμακολογική Παρέμβαση
  • Ψυχοεκπαίδευση και Υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους
  • Εκπαίδευση επαγγελματιών Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας

Δράσεις Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών:

1) Εντοπισμός Διαταραχών Μνήμης στην Κοινότητα – Διασύνδεση Ιατρείου με Πρωτοβάθμιες Μονάδες Φροντίδας Υγείας: ΤΟΜΥ, Γηροκομεία, Κέντρα Υγείας.

2) Εξέταση εξωτερικών ασθενών.

3) Εξέταση εσωτερικών ασθενών-Παραπομπές από άλλα ιατρεία του Νοσοκομείου (π.χ. ψυχιατρική κλινική, νευρολογική κλινική).

4) Δράση μέτρησης μνήμης του προσωπικού του Νοσοκομείου στα πλαίσια του Βrain Awareness Week.

5) Προβολή και προώθηση του ιατρείου μέσα από τηλεοπτικό κανάλι.

6) Συμμετοχή στο 6Ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας “Master Classes in Dementia 2019” το οποίο πραγματοποιήθηκε 14-17 Νοεμβρίου 2019 στην Πορταριά Πηλίου.

7) Online εκπαιδευτικά μαθήματα https://course.memoryclinic.gr .

8) Δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας του ιατρείου https://memoryclinic.gr/.

9) Παραπομπή στις κατάλληλες δομές φροντίδας ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ, ΜΦΗ, ΚΑΠΗ, Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”.

10)Παραπομπή στα κατάλληλα ιατρεία ανάλογα με τις ανάγκες και τις παθήσεις των ασθενών (ψυχιατρική κλινική/νευρολογική κλινική/καρδιολογική κλινική).

11) Εκπαίδευση προσωπικού ΚΗΦΗ ΠΚΜ, μέσω της δράσης ‘Ζούμε με ποιότητα στην τρίτη και τέταρτη ηλικία’.

14) Συμμετοχή στις εργασίες και αξιολόγηση του Ιατρείου από την μέλη της επιτροπής αξιολόγησης από την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ – HIAAD (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s).

13) Συμμετοχή στο 7Ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας “Master Classes in Dementia 2022” το οποίο πραγματοποιήθηκε τον 10-12 Νοεμβρίου 2022, στην Πορταριά Πηλίου.

14) Συμμετοχή του Ιατρείου Μνήμης & Νοητικών Λειτουργιών με το “Σπίτι της Άνοιας”, για “1ο Χωριό Πρόληψης” , 22 Ιανουάριου 2023. Διοργάνωση: ΓΝ Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού.

 

Μοιραστείτε την σελίδα - Share our Website: