Δράσεις του Ιατρείου Μνήμης & Νοητικών Λειτουργιών κατά την περίοδο COVID-19

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνοψίσουμε κάποιες από τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ιατρείο, από την έναρξη της πανδημίας λόγω COVID-19.

Αρχικά, αναπτύξαμε μια διαδικτυακή ψυχοεκπαιδευτική πλατφόρμα για ασθενείς που παρουσιάζουν διαταραχές μνήμης, αλλά και τους φροντιστές τους. Μέσω αυτής, προσφέρουμε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στα ελληνικά, για τους κύριους τύπους άνοιας, γίνεται ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση κινδύνου/ρίσκου σε  ασθενείς με άνοια και παρουσιάζουμε τις αλλαγές στον τρόπο διαβίωσης που μπορεί να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία.

Επίσης, αναπτύξαμε το ερευνητικό έργο MANDY που χρησιμοποιεί ένα διαδικτυακό εργαλείο προ-συμπτωματικού ελέγχου που εντοπίζει έγκαιρα τα ελλείμματα μνήμης και τα συμπτώματα κατάθλιψης στην κοινότητα.

Επιπλέον, αναπτύξαμε ένα ερευνητικό πρωτόκολλο που προσφέρει νευροψυχολογική αξιολόγηση σε ασθενείς με COVID-19.  Αυτό πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και  μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τέλος, η κλινική μας προσφέρει τηλεσυνδρίες για την επανεξέταση των ασθενών του ιατρείου  μνήμης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή ενδιαφέρεστε για συμμετοχή κάποιο από τα ερευνητικά πρωτόκολλα καλέστε στο: 2313.323.844

Μοιραστείτε την σελίδα - Share our Website:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *