Το Ιατρείο Μνήμης + Νοητικών Λειτουργιών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στα πλαίσια του ερευνητικού του έργου δημιούργησε μία online έκδοση του PRMQ (Ερωτηματολόγιο Προοπτικής και Ανάδρομης Μνήμης) σε συνδυασμό με το ερωτηματολόγιο ZUNG για την κατάθλιψη (SDS). Ο τίτλος της μελέτης είναι: «Ερευνητικό Πρωτόκολλο Διερεύνησης Μνημονικών Ελλειμμάτων και Κατάθλιψης – Memory And Depression Study: MANDY».

H διακλινική αυτή μελέτη είναι υπό την αιγίδα της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής και της Νευρολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Παπαγεωργίου.

Η συμπλήρωση της διαδικτυακής δοκιμασίας μνήμης και κατάθλιψης, έχει σκοπό την πρώιμη εντόπιση μνημονικών ελλειμμάτων στην κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, η χορήγηση της δοκιμασίας διαμέσου της ιστοσελίδας του Ιατρείου Μνήμης & Νοητικών Λειτουργιών παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αξιολογήσουν τη μνήμη τους αλλά και τη διάθεσή τους.

Με λίγα λόγια, συμπληρώνοντας τα δύο τεστ θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε έγκαιρα, εάν άνθρωποι παρουσιάζουν πρόβλημα με τη μνήμη τους ή την διάθεση τους (π.χ. νόσο αλτσχάιμερ, ήπια γνωστική διαταραχή, ν. πάρκινσον, άνοια τύπου lewy, υποκειμενικές διαταραχές μνήμης, κατάθλιψη κτλ).


Μπορείτε να συμπληρώσετε τώρα το τεστ δωρεάν (Α΄ Φάση) ή ακόμη και να προχωρήσετε
στην δια ζώσης εξέταση από το έμπειρο προσωπικό του Ιατρείου (Β’ Φάση).

Μοιραστείτε την σελίδα - Share our Website: