Το πρόγραμμα Κάνε Κλικ για τη Ζωή είναι μια κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης στο σπίτι τους, ατόμων που κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης, προσφέροντας εξατομικευμένη προσοχή που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας, να μειώσει το αίσθημα της μοναξιάς στην καθημερινή ζωή, να ενισχύσει την ανεξαρτησία, να ανιχνεύσει και να αποτρέψει  επικίνδυνες καταστάσεις.

Περιλαμβάνει 24ώρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων  μέσω ειδικών συσκευών (συσκευές κατ’ οίκον παρακολούθησης με ανίχνευση πτώσης & κουμπί πανικού, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού θέσης εκτός σπιτιού) οι οποίες δίνονται και εγκαθίστανται  στον ηλικιωμένο. Δίνει αφενός τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν άμεσα με Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά το κουμπί πανικού, 24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τη θέση τους ή να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό.

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα: 1) ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω 2) κάτοικοι Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 3) να αντιμετωπίζουν ήπια σημάδια γνωστικής έκπτωσης ή αρχόμενη άνοια ή άλλα παθολογικά αίτια. Άτομα που βρίσκονται στα τελικά στάδια της άνοιας, λόγω αδυναμίας συμμετοχής στο πρόγραμμα δυστυχώς αποκλείονται.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας

 

ή 

καλέστε την υπηρεσία Κάνε Κλικ για τη Ζωή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο: 210 700 4635

Μοιραστείτε την σελίδα - Share our Website: